WYNIKI WYSZUKIWANIA
Maroko to państwo leżące w północno-zachodniej Afryce nad Oceanem Atlantyckim i Morzem Śródziemnym. Należy do państw Maghrebu. Maroko jest krajem o bogatej historii, która ukształtowała zarówno zwyczaje, kulturę tego państwa, jak i marokańską gastron
Turcja to kraj położony w Azji Mniejszej i częściowo również w Europie. Turecka kuchnia wywodzi się z czasów potęgi Imperium Osmańskiego, w którego skład wchodziły tereny Azji Mniejszej, południowo-zachodniej Azji, północnej Afryki oraz południowo-ws
Kuchnia: włoska
Dodany przez: Rokl
Pasty kanapkowe to zdrowa odmiana dla pasztetów, serków i innych wysoko przetworzonych produktów, które często wykorzystujemy do przyrządzania kanapek. Proponujemy spróbować, jak smakują trzy zdrowe pasty kanapkowe - hummus, baba ghanoush i ful medam
Ciecierzyca nazywana też grochem włoskim i fasolą garbanzo, jest rośliną strączkową o dużych wartościach odżywczych. W Polsce jest szczególnie popularna wśród zwolenników diety wegańskiej i wegetariańskiej, ze względu na bogaty skład aminokwasowy i p
Hummus to bardzo popularna i chętnie przyrządzana potrawa rodem z kuchni Bliskiego Wschodu i Egiptu. Dziś hummus docenia się na całym świecie - przede wszystkim za smak, ale też za proste i szybkie przygotowanie oraz całkiem spore wartości odżywcze.
Sumak jest przyprawą posiadającą kwaskowy smak i czerwony kolor. Egzotyczny dodatek do potraw należy do charakterystycznych elementów tureckiej i arabskiej kuchni. Sumak może być dodawany do mięs, ryb, sałatek oraz ziemniaków. Kwaskowe nuty sumaka są