WYNIKI WYSZUKIWANIA

Celiakia to choroba o podłożu autoimmunologicznym, która charakteryzuje się nieprawidłową odpowiedzią układu odpornościowego organizmu na gluten, czyli białko występujące w niektórych zbożach (pszenica, żyto, jęczmień). Nieleczona może prowadzić do z

Kasza jęczmienna to najczęściej wybiera kasza w polskiej kuchni. Wybieramy ją nie tylko ze względu na smak i różnorodne zastosowanie, ale też ze względu na spore wartości odżywcze. Kasza jęczmienna, jak sama nazwa wskazuje, produkowana jest z ziarna

Witaminowa bomba, cudowne źródło chlorofilu, bogactwo antyoksydantów, specyfik oczyszczający organizm z toksyn, środek wspomagający odchudzanie - w takich superlatywach jest przedstawiany sok z jęczmienia. Zielony (młody) jęczmień jest dobrym źródłem

Dieta bezglutenowa w ostatnim czasie staje się coraz bardziej popularna. Chociaż moda ta nie zawładnęła jeszcze do końca Polską - święci już triumfy za oceanem. A skoro polecają ją m.in. gwiazdy można przypuszczać, że szybko znajdzie wielu zwolennikó