Dzisiaj jest: Piątek, 05.03.2021 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Jak jeść więcej warzyw? Kilka sposobów na włączenie ich do jadłospisu 
Jak jeść więcej warzyw? Kilka sposobów na włączenie ich do jadłospisu
25.05.2016

Nie każdy lubi jeść warzywa, ale nie ulega wątpliwości fakt, że każdy powinien spożywać ich jak najwięcej. Czasem problem z jedzeniem warzyw mają dzieci, a czasem i dorośli. Nie warto rezygnować z zieleniny - to wspaniałe źródło witamin, niezbędnych



Dieta dla zdrowej wątroby. Zasady i przykładowy jadłospis 
Dieta dla zdrowej wątroby. Zasady i przykładowy jadłospis
11.01.2016

Wątroba (z greckiego hepar) jest jednym z najważniejszych organów ludzkiego ciała, a zarazem największym z gruczołów. Wątroba znajduje się pod przeponą w prawym podżebrzu. Składa się ona z czterech płatów, w tym z płatu prawego, lewego, ogoniastego i



10 rozgrzewających potraw. Sprawdzony sposób na jesienne chłody 
10 rozgrzewających potraw. Sprawdzony sposób na jesienne chłody
22.11.2015

W okresie jesienno - zimowym warto zadbać o to, aby w jadłospisie znalazły się co najmniej dwie ciepłe potrawy, które są sycące i rozgrzewają organizm. Inspiracje można czerpać z azjatyckiej i meksykańskiej kuchni. Rozgrzewające potrawy nie tylko prz



Co jemy i jak żyjemy? Wpływ diety i stylu życia na zdrowie Polaków 
Co jemy i jak żyjemy? Wpływ diety i stylu życia na zdrowie Polaków
16.02.2015

Prawidłowe żywienie polega na spożywaniu składników pokarmowych i energii w takiej ilości, jaka zapewnia utrzymanie odpowiedniej masy ciała i funkcjonowanie organizmu. Biorąc pod uwagę liczne badania nad spożywaniem żywności i sposobami żywienia w ró



Rozgrzewający jadłospis jesienno - zimowy 
Rozgrzewający jadłospis jesienno - zimowy
07.12.2014

W okresie jesienno - zimowym pojawia się potrzeba jedzenia produktów, które dostarczają dużo rozgrzewającej organizm energii. Poniższy jadłospis optymalnie ją zaspokoi nie powodując przy tym przyrostu wagi. Jesienią i zimą wiele osób podjada i spożyw



Dieta łatwostrawna. Kiedy warto ją stosować i jak ułożyć jadłospis? 
Dieta łatwostrawna. Kiedy warto ją stosować i jak ułożyć jadłospis?
23.05.2014

Dieta łatwostrawna jest sposobem odżywiania wskazanym w przebiegu wielu chorób, między innymi w przypadku stanu zapalnego błony śluzowej żołądka i jelit oraz nadmiernej pobudliwości jelita grubego. Dieta łatwostrawna jest polecana osobom cierpiącym n