WYNIKI WYSZUKIWANIA
Nie każdy lubi jeść warzywa, ale nie ulega wątpliwości fakt, że każdy powinien spożywać ich jak najwięcej. Czasem problem z jedzeniem warzyw mają dzieci, a czasem i dorośli. Nie warto rezygnować z zieleniny - to wspaniałe źródło witamin, niezbędnych
Wątroba (z greckiego hepar) jest jednym z najważniejszych organów ludzkiego ciała, a zarazem największym z gruczołów. Wątroba znajduje się pod przeponą w prawym podżebrzu. Składa się ona z czterech płatów, w tym z płatu prawego, lewego, ogoniastego i
W okresie jesienno - zimowym warto zadbać o to, aby w jadłospisie znalazły się co najmniej dwie ciepłe potrawy, które są sycące i rozgrzewają organizm. Inspiracje można czerpać z azjatyckiej i meksykańskiej kuchni. Rozgrzewające potrawy nie tylko prz
Prawidłowe żywienie polega na spożywaniu składników pokarmowych i energii w takiej ilości, jaka zapewnia utrzymanie odpowiedniej masy ciała i funkcjonowanie organizmu. Biorąc pod uwagę liczne badania nad spożywaniem żywności i sposobami żywienia w ró
W okresie jesienno - zimowym pojawia się potrzeba jedzenia produktów, które dostarczają dużo rozgrzewającej organizm energii. Poniższy jadłospis optymalnie ją zaspokoi nie powodując przy tym przyrostu wagi. Jesienią i zimą wiele osób podjada i spożyw
Dieta łatwostrawna jest sposobem odżywiania wskazanym w przebiegu wielu chorób, między innymi w przypadku stanu zapalnego błony śluzowej żołądka i jelit oraz nadmiernej pobudliwości jelita grubego. Dieta łatwostrawna jest polecana osobom cierpiącym n