Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Co należy wiedzieć o lecytynie 
Co należy wiedzieć o lecytynie
12.05.2019

Lecytyna (gr. lekithos, czyli żółtko jaja) jest mieszaną różnych związków pochodzenia naturalnego o charakterze lipidowym. Chemiczna nazwa lecytyny to fosfatydylocholina. W jej budowie wyróżnić można fosfolipidy składające się z kwasów tłuszczowych,



Sałata lodowa z pomidorem, jajkiem i tuńczykiem 
Sałata lodowa z pomidorem, jajkiem i tuńczykiem
27.04.2016

sałatki i surówki

Kuchnia: inna

Dodany przez: Żyj smacznie i zdrowo


mniej niż 30 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Placki z jajkiem 
Placki z jajkiem
05.02.2016

dania warzywne (wegetariańskie)

Kuchnia: polska

Dodany przez: RiRi


30-45 minut 2 - 3 porcje

trudność

kaloryczność




Sałatka z łososiem i jajkiem 
Sałatka z łososiem i jajkiem
21.11.2015

sałatki i surówki

Kuchnia: polska

Dodany przez: Jessica


mniej niż 30 minut 2 - 3 porcje

trudność

kaloryczność




Sałatka śledziowa z jajkiem 
Sałatka śledziowa z jajkiem
01.09.2015

sałatki i surówki

Kuchnia: polska

Dodany przez: Butterfly


mniej niż 30 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Żurek z jajkiem i wędzonym boczkiem 
Żurek z jajkiem i wędzonym boczkiem
21.03.2015

dania świątecznezupy

Kuchnia: polska

Dodany przez: Teddy


30-45 minut 3 - 5 porcji

trudność

kaloryczność




Jajka - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Jajka - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
07.04.2009

Od niepamiętnych czasów jajka były uważane za zdrowe i pożywne, dopóki w latach siedemdziesiątych nie wypowiedziano wojny cholesterolowi, który w sporym stężeniu występuje w żółtku. Dziś jajko wraca do łask, bo jego wartość odżywcza jest bezkonkurenc