WYNIKI WYSZUKIWANIA

Sportowiec potrzebuje znacznych ilości energii oraz wysokiej jakości substancji odżywczych, potrzebnych do odbudowy i ochrony organizmu, w dość krótkim czasie. Istnieje wiele produktów dla sportowców. Producenci oferują suplementy, odżywki, wysokobia

Zgodnie z definicją FAO/WHO mleczne napoje fermentowane (MNF) to "produkty otrzymane z mleka pełnego, częściowo lub całkowicie odtłuszczonego, zagęszczonego lub regenerowanego w proszku, poddanego fermentacji przez specyficzne mikroorganizmy, które f

Produkt probiotyczny to według definicji produkt zawierający odpowiednio wysoką ilość wyselekcjonowanych kultur bakterii lub drożdży o udowodnionym działaniu probiotycznym, które zmieniają poprzez implantację lub kolonizację mikroflorę jelitową w okr

Jogurt to produkt mleczny charakteryzujący się lekko kwaśnym smakiem (powstałym w procesie fermentacji), białą barwą i stosunkowo dużą gęstością. Musi mieć co najmniej 10 milionów komórek bakterii w 1 ml, by móc, zgodnie z prawem, nosić taki miano. J

Produkty mleczne są tymi, które goszczą na naszych stołach niezwykle często. Warto wiedzieć, iż nie zawsze musimy je kupować - w domu sami możemy zrobić jogurt, kefir, twaróg, a nawet ser żółty czy mozzarellę! Co więcej, nie jest to trudne, a płynące

Napoje z mleka poddanego ukwaszeniu przez bakterie fermentacji mlekowej, z ewentualnym współdziałaniem drożdży, stanowią od niepamiętnych czasów formę utrwalonych postaci mleka, w miarę upływu czasu otrzymywano je według naukowych receptur i metod, o