
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przewodnik po serach żółtych
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Kuchnia estońska
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Kuchnia boliwijska
Homeopatia w leczeniu nadwagi i otyłości
POPULARNE PRZEPISY
Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Placki brokułowe
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odsącz je i zostaw do...Wilcza wieża
Na dużą patelnię wlać 2 łyżki oleju i łyżkę masła. Rumienić cebulę...Wykwintna sałatka z cytrusami
Cykorię podziel na listki, umyj, osusz. Pomarańcze wyszoruj, sparz,...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Roladki z kurczaka ze szparagami
Szparagi oczyść, umyj i gotuj przez 8 minut na półtwardo w lekko...Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami
Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą...Bifteki z fetą i miętą
Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez...
CZY WIESZ, ŻE
Ziemniaki są bardzo ważnym elementem polskiej kuchni, wiele osób nie potrafi sobie wyobrazić bez nich pełnowartościowego obiadu. Zawierają one jednak glikoalkaloid solaninę, której zadaniem jest ochrona rośliny przed szkodnikami i chorobami, jest ona jednak toksyczna również dla ludzi. Solanina spożyta w dużych ilościach powoduje dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Objawami zatrucia są mdłości, biegunka, wymioty, a w skrajnych przypadkach śpiączka i obwodowa niewydolność krążenia. Na szczęście skoncentrowana jest ona głównie w zewnętrznych częściach bulwy w pobliżu oczek. Jej największe stężenie obserwuje się w ziemniakach niedojrzałych i pozieleniałych.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta dla kobiet w ciążyZałożenia - dieta dla kobiet w ciąży: Właściwe odżywianie podczas ciąży jest ważne, ale nie może być źródłem stresu. Jedzenie powinno być przyjemnością. Wtedy organizm lepiej wszystko trawi i przyswaja. W pierwszej połowie ciąży gdy zorientujesz się, że jesteś w ciąży, powinnaś przyjrzeć się swojej diecie. Najlepiej notuj... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła