WYNIKI WYSZUKIWANIA

Zgodnie z definicją FAO/WHO mleczne napoje fermentowane (MNF) to "produkty otrzymane z mleka pełnego, częściowo lub całkowicie odtłuszczonego, zagęszczonego lub regenerowanego w proszku, poddanego fermentacji przez specyficzne mikroorganizmy, które f

Kuchnia: fusion (mix)
Dodany przez: NutriAdvicerka

Zaparcia są uciążliwym problemem, który dotyczy głównie kobiet. Niektórzy pacjenci stosują środki przeczyszczające, inni wybierają zdrowsze sposoby. Podstawowym sposobem leczenia zaparć powinny być zmiana diety oraz zwiększenie aktywności fizycznej.

Produkty mleczne są tymi, które goszczą na naszych stołach niezwykle często. Warto wiedzieć, iż nie zawsze musimy je kupować - w domu sami możemy zrobić jogurt, kefir, twaróg, a nawet ser żółty czy mozzarellę! Co więcej, nie jest to trudne, a płynące

Napoje z mleka poddanego ukwaszeniu przez bakterie fermentacji mlekowej, z ewentualnym współdziałaniem drożdży, stanowią od niepamiętnych czasów formę utrwalonych postaci mleka, w miarę upływu czasu otrzymywano je według naukowych receptur i metod, o