Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Jak powstają mleczne napoje fermentowane? 
Jak powstają mleczne napoje fermentowane?
04.05.2019

Zgodnie z definicją FAO/WHO mleczne napoje fermentowane (MNF) to "produkty otrzymane z mleka pełnego, częściowo lub całkowicie odtłuszczonego, zagęszczonego lub regenerowanego w proszku, poddanego fermentacji przez specyficzne mikroorganizmy, które f



Sałatka z awokado z sosem sezamowo-chrzanowym z kefirem 
Sałatka z awokado z sosem sezamowo-chrzanowym z kefirem
24.09.2018

sałatki i surówki

Kuchnia: fusion (mix)

Dodany przez: NutriAdvicerka


30-45 minut 2 - 3 porcje

trudność

kaloryczność




10 najlepszych sposobów na zaparcia 
10 najlepszych sposobów na zaparcia
16.10.2016

Zaparcia są uciążliwym problemem, który dotyczy głównie kobiet. Niektórzy pacjenci stosują środki przeczyszczające, inni wybierają zdrowsze sposoby. Podstawowym sposobem leczenia zaparć powinny być zmiana diety oraz zwiększenie aktywności fizycznej.



Domowy wyrób nabiału - prosto, tanio i zdrowiej 
Domowy wyrób nabiału - prosto, tanio i zdrowiej
05.02.2015

Produkty mleczne są tymi, które goszczą na naszych stołach niezwykle często. Warto wiedzieć, iż nie zawsze musimy je kupować - w domu sami możemy zrobić jogurt, kefir, twaróg, a nawet ser żółty czy mozzarellę! Co więcej, nie jest to trudne, a płynące



Czym różni się kefir od jogurtu 
Czym różni się kefir od jogurtu
11.12.2008

Napoje z mleka poddanego ukwaszeniu przez bakterie fermentacji mlekowej, z ewentualnym współdziałaniem drożdży, stanowią od niepamiętnych czasów formę utrwalonych postaci mleka, w miarę upływu czasu otrzymywano je według naukowych receptur i metod, o