Dzisiaj jest: Czwartek, 26.11.2020 Imieniny: Konrada i Sylwestra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Azotany i azotyny - źródła w żywności i ich wpływ na zdrowie 
Azotany i azotyny - źródła w żywności i ich wpływ na zdrowie
24.12.2017

Azotany i azotyny znaleźć można w wielu produktach spożywczych. W diecie w umiarkowanych ilościach nie stanowią zagrożenia, jednak gdy jest ich z dużo, mogą szkodzić zdrowiu. Azotany i azotyny przenikają one do roślin z nawożonej gleby, są także doda



Fosforany w żywności - dlaczego powinniśmy ich unikać? 
Fosforany w żywności - dlaczego powinniśmy ich unikać?
20.06.2016

Soczyste szynki o pięknej różowej barwie, kruche kiełbasy i połyskujące schaby to częsty i kuszący widok na sklepowych półkach. Nie zawsze jednak apetyczny wygląd wędlin idzie w parze ze zdrowym i naturalnym produktem. Na rynku dostępne są różnego ro



Jak wybrać dobrą wędlinę i na co zwracać uwagę przy zakupie ? 
Jak wybrać dobrą wędlinę i na co zwracać uwagę przy zakupie ?
08.12.2014

Szynki, wędliny, pasztety... Mięsne dodatki do kanapek czy sałatek wciąż królują na naszych stołach. Jak wybrać dobre wędliny? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Choć w dobie masowej produkcji żywności często zdaje się nam, iż ucieczki przed pełnymi k