Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Zmywarka do naczyń - czy warto ją kupić, czym się kierować przy zakupie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Nie daj nabić się w butelkę! Manipulacje rozmiarem opakowań
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przewodnik po serach żółtych
- Brak apetytu i wilczy głód
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przepalone garnki i patelnie. Dlaczego nie powinno się ich używać?
POPULARNE PRZEPISY
- Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle... - Kotlety mielone zapiekane z mozzarellą i cebulą
Do miski włóż czerstwą kajzerkę i podlej ją 150 ml mleka tak, żeby bułka... - Comber z zająca z plackami i grzybami
Marynata: Wino, ocet i miód pitny dodaj do oczyszczonej włoszczyzny.... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Duszony schab z zapiekanym kalafiorem
Mięso umyj, osusz i oprósz solą. Cebule obierz, pokrój w kostkę. W... - Pavlova z brzoskwiniami i granatem
Piekarnik nagrzej do 130°C. Wyłóż na blaszkę papier do pieczenia i... - Zapalanka
Kapustę poszatkuj i podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Marchew...
CZY WIESZ, ŻE
W Polsce, podobnie, jak w innych krajach wzbogaca się żywność w witaminy i składniki mineralne. Istnieje pojęcie obligatoryjnego wzbogacania żywności. W Polsce do takich należy sól oraz masła i margaryny. Sól wzbogaca się w jod, ze względu na profilaktykę jodową, natomiast producenci tłuszczów dodawanych do pieczywa zobowiązani są do dodawania do swoich wyrobów witamin A i D. Poza tymi produktami, w Polsce obowiązuje także dobrowolne wzbogacanie produktów, co wykorzystywane jest przez większość producentów.
OSTATNIO NA FORUM
Motywacja w odchudzaniu zobacz »Delmak Ściągnij sobie apke do liczenia kalorii, przelicz jakie jest Twoje...
LOSOWA DIETA
Dieta bezglutenowa (w celiakii)Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła