Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Domowy chleb
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- 5 pomysłów na śniadania dla niejadków
- Kuchnia estońska
- Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
POPULARNE PRZEPISY
- Domowy rosół z makaronem
Opłukane mięso zalej wodą, gotuj 30 minut pod przykryciem. Następnie... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Calzone z suszonymi grzybami i szpinakiem
Grzyby namocz. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę oraz... - Zupa migdałowa z oliwkami i szafranem
Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać lub przepuścić przez praskę.... - Ciasto tortowe z kremem
Ciasto: Jajka ubij z 3 łyżkami gorącej wody. Ciągle mieszając stopniowo... - Schab pieczony z owocami
Schab umyj, osusz. W misce wymieszaj musztardę, sos sojowy, brandy, sól,... - Słodka kapusta z grochem
Groch namocz przez noc w wodzie. Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka i... - Zapiekanka z młodej kapusty z mięsem mielonym
Kapustę pokrój na duże kawałki i podsmaż przez 5 minut na 2 łyżkach...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieją pierwiastki, które nie są dla nas korzystne. Oprócz znanych witamin potrzebujemy także składników mineralnych. Są one równie niezbędne w naszej diecie, jak wspomniane już witaminy. Dzieli się je na makro i mikroelementy. Makroelementy występują w większej ilości w naszym organizmie i zalicza się do nich np. wapń. Do mikroelementów zalicza się z kolei np. jod czy żelazo. Udowodniono, że prawie wszystkie pierwiastki mają korzystny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Wymienia się jednak 3 pierwiastki, których działanie jest szkodliwe. Są to rtęć, ołów i kadm. Metale te kumulują się w organizmach zwierząt i ludzi, przyczyniając się do powstawania różnych chorób.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta AndersonaZałożenia diety Andersona: Opracował ją dietetyk z uniwersytetu w Los Angeles, Henry L. N. Anderson. Jest to również jedna z diet nie łączenia. Jej zwolennicy twierdzą, że przyczyną tycia jest nieprawidłowo zestawiony jadłospis. Trzeba jednak w niewielkim stopniu wieczorem pilnować liczby kalorii, a także przestrzegać pewnych reguł. Od północy do 12.00... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła