WYNIKI WYSZUKIWANIA
Kukurydza, zielony groszek, ogórki, ciecierzyca, fasola, pomidory i wiele innych. Na półkach sklepowych można znaleźć wiele rodzajów warzyw w zalewach, zamkniętych w słoikach hermetycznych bądź metalowych puszkach i oklejonych etykietą. Czy warzywa k
Bisfenol A, inaczej zwany BPA, jest popularnym związkiem chemicznym, używanym głównie w produkcji tworzyw sztucznych. Od wielu lat jest on nieodłącznym elementem produktów plastikowych oraz powłok stosowanych w wewnętrznej części puszek (jako plastyf
Niedoczynność tarczycy w Polsce doskwiera około 5% populacji, wśród osób do 60 roku życia. Problem ten dotyka zwłaszcza kobiet (występuje około 5 razy częściej u kobiet niż u mężczyzn), które zaczynają zmagać się z wypadaniem włosów, pogorszeniem sam
Jogurty, woda, soki... Nawet warzywa. Wszystko kupujemy dziś w plastikowych opakowaniach. To rozwiązanie, jakże wygodne, jest dziś tak popularne, że mało kto pamięta jeszcze czasy, w których np. mleko było sprzedawane w butelkach szklanych. Plastik j
Niewątpliwie żywność z puszek ma dwie zalety - jest skuteczną metodą długotrwałej konserwacji bez używania konserwantów i jest bardzo wygodna - sięgamy po nią na wyjazdach, podróżach i kiedy nie mamy czasu na gotowanie. Niestety to jedyne atuty. Najc
Kumulacja tkanki tłuszczowej jest powodowana przez wiele czynników. Wpływ niektórych można ograniczyć poprzez prowadzenie zdrowego stylu życia. Dużą rolę w procesie gromadzenia się tłuszczu w organizmie mogą odgrywać ksenoestrogeny. Ksenoestrogeny są