WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kto z nas nie zna lub nie słyszał o sushi - japońskiej potrawie złożonej z gotowanego ryżu oraz (przeważnie surowych) dodatków w postaci owoców morza, wodorostów, rozmaitych warzyw i grzybów. Z ostatnich latach sushi cieszy się coraz większa popularn

Orientalne makarony stają się w Europie, w tym też w Polsce coraz popularniejsze. Sięgają po nie, nie tylko poszukiwacze nowych smaków, ale też i osoby będące na diecie odchudzającej czy te o specjalnych potrzebach dietetycznych (azjatyckie makaronow

Egzotyczne desery, w zależności od tego, jakie konkretne składniki są do ich przygotowania wykorzystywane, możemy, z większą lub mniejszą łatwością, przygotować sami we własnej kuchni. Czasem jednak wymagać to od nas będzie zakupienia bądź importowan

Sushi to mająca niezwykle wiele rodzajów (odmian) i pochodząca z Japonii potrawa, która składa się z zaprawionego ryżu oraz dodatków, najczęściej ryby i warzyw, ale też i grzybów, owoców morza itd. Sushi jada się pałeczkami lub palcami. Jego kawałki

Kuchnia japońska uznawana jest za jedną z tych, które mają najlepszy wpływ na zdrowie. Czy słusznie? Biorąc pod uwagę kondycję Japończyków, stwierdzić można, że absolutnie tak! Japończycy żyją długo, są szczupli i rzadko chorują - tak mówią statystyk

Każdy kraj posiada swoją kulturę, której częścią są tradycyjne potrawy i regionalne przysmaki. Przedstawiamy pięć najzdrowszych kuchni świata pomagających utrzymać zdrowie, smukłą sylwetkę i dobre samopoczucie. Polska nie znajduje się w czołówce kraj

Kuchnia Japonii większości ludziom kojarzy się z sushi i sashimi. Wałeczki z zakwaszanego ryżu obłożone owocami morza lub roladki z ryżu, ryb, warzyw i aromatycznych glonów nori cieszą się na świecie coraz większą popularnością. Bary i restauracje su