Dzisiaj jest: Sobota, 15.08.2020 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kwasy tłuszczowe omega-3 i ich znaczenie dla organizmu 
Kwasy tłuszczowe omega-3 i ich znaczenie dla organizmu
21.09.2019

Tłuszcze, które dostarczamy wraz z pożywieniem są najbardziej skoncentrowanym źródłem energii, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E, K) oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Biologiczne działanie wykazują dwie rodziny wielonienasyconych kw



Olej konopny tłoczony na zimno - wartości odżywcze i właściwości lecznicze 
Olej konopny tłoczony na zimno - wartości odżywcze i właściwości lecznicze
04.05.2016

Olej konopny należy do grona najcenniejszych tłuszczów roślinnych. Wyróżnia się on na tle innych olejów pod względem wartości odżywczych, prozdrowotnych właściwości i wszechstronności zastosowań. Olej konopny charakteryzuje się wysoką zawartością wie



Kwasy omega 3 - nie zawsze zdrowe 
Kwasy omega 3 - nie zawsze zdrowe
09.01.2014

Kwasy omega 3 są jednym z najbardziej skoncentrowanych źródeł energii w pożywieniu. Są potrzebne organizmowi do budowy komórek, tkanek i narządów, a także do syntezy niektórych substancji. Kwasy omega 3 nie są syntezowane w organizmie człowieka, dlat



Olej lniany tłoczony na zimno - właściwości i wartości odżywcze 
Olej lniany tłoczony na zimno - właściwości i wartości odżywcze
09.03.2011

Len jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu i rejonu Morza Śródziemnego, gdzie uprawiany był od kilku tysięcy lat. Pierwsze udokumentowane doniesienia o leczniczych właściwościach lnu datowane są na czasy Greków i Rzy