WYNIKI WYSZUKIWANIA

Mleko kozie jest spożywane przez człowieka od setek lat. W swoim składzie posiada wiele cennych składników oraz ogromną ilość właściwości prozdrowotnych. Mleko kozie posiada specyficzny aromat oraz smak, znajduje ogromne zastosowanie w kosmetyce, prz

Alergie pokarmowe dotykają osób w każdym wieku. Nawet niemowlęta mogą cierpieć na alergie. Reakcja alergiczna skutkuje m.in. biegunkami, zapaleniami jelit, atopowym zapaleniem skóry i wstrząsami anafilaktycznymi. Generalnie alergia pokarmowa jest to

Spór o mleko trwa od dobrych kilku lat. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez wypicia białej kawy czy zjedzenia porannej owsianki. Cenimy je za smak i wartościowe składniki, ale nie brakuje też głosów, że mleko jednak bardziej szkodzi niż pomaga. W

Nietolerancja laktozy to poważny problem, który dotyczy coraz większej ilości osób. Jak się szacuje, u blisko nawet 30% Polaków laktoza źle się przyswaja, czego efektem są m.in. nudności, biegunki, bóle brzucha, wzdęcia, zaparcia, a także chroniczne

Ser żółty to jeden z ulubionych produktów spożywczych Polaków. Kładziemy go na kanapki, dodajemy do sałatek, układamy go na pizzy i zapiekankach, ścieramy na polany sosem makaron, wykorzystujemy do przygotowania imprezowych przekąsek, jak np. koreczk

Z osobą skarżącą się na nietolerancję pokarmową spotkał się chyba każdy z nas. Jedną z występujących najczęściej i budzących najmniejsze zdziwienie jest np. nietolerancja laktozy. Jednakże nie tylko do niej ogranicza się spektrum pokarmowych nietoler