WYNIKI WYSZUKIWANIA
Warzywa korzeniowe to i niezwykle rozpowszechniona grupa surowców roślinnych, która jest szeroko stosowana w gastronomii jako element sałatek, surówek i konserw warzywnych. Idealnie sprawdzają się gotowane, pieczone i duszone jako dodatek do obiadowy
Myślisz, że warzywa są nudne? Nic bardziej mylnego - ta grupa roślin jadalnych kryje wiele zagadek. Niektóre z warzyw pierwotnie wyglądały inaczej niż współcześnie. Przykładem jest choćby marchew. Są także warzywa, które pojawiły się całkiem niedawno
Warzywa to bogactwo smaków i aromatów - niektórzy przedstawiciele tej grupy żywności charakteryzują się wyjątkowym, słodkim smakiem. Słodki smak niektórych warzyw może być wykorzystany do wprowadzenia zdrowych produktów do diety dziecka zajadającego
Soki warzywne mają niewątpliwą przewagę nad sokami owocowymi, a jednak wciąż są mniej popularne niż te drugie. Dlaczego tak się dzieje? Z pewnością decydującą rolę odgrywa smak. Owoce zawierają sporo cukru, więc nawet czyste, świeże soki pozostają sł
Marchewka należy do najpopularniejszych, najsmaczniejszych i zarazem najtańszych warzyw dostępnych na naszym rynku. Lubiana tak przez dzieci, jak i dorosłych, niskokaloryczna, spożywana pod różnymi postaciami i zawsze prezentująca się na talerzu nadz