Dzisiaj jest: Piątek, 16.04.2021 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Masło klarowane - dlaczego jest lepsze od zwykłego? 
Masło klarowane - dlaczego jest lepsze od zwykłego?
09.03.2018

Masło klarowane (ghee, ghi) jest szczególnie popularne w medycynie ajuwerdyjskiej, stosowanej zwłaszcza w Indiach. W Polsce również jest ono dostępne w sklepach, ale warto wiedzieć, że masło klarowane można również w powodzeniem wykonać w domu. Czym



Na czym najlepiej smażyć? 
Na czym najlepiej smażyć?
03.12.2016

Na czym najlepiej i najzdrowiej smażyć? Takie pytanie zadaje sobie większość konsumentów. Wszechobecne reklamy, gazety, czasopisma, telewizje śniadaniowe czy też internet dostarczają informacji które nie koniecznie pokrywają się z rzeczywistością. Ja



Masło klarowane i ghee (ghi) i ich właściwości 
Masło klarowane i ghee (ghi) i ich właściwości
20.04.2015

Masło klarowane jest wciąż mniej popularne od masła tradycyjnego, ale faktycznie coraz więcej osób zaczyna po nie sięgać podczas zakupów (i potem w domu, podczas przygotowywania posiłków). Klarowane masło polecane jest przez lekarzy i dietetyków jako



Olej rafinowany, oliwa z oliwek, a może masło, czyli jaki tłuszcz do czego 
Olej rafinowany, oliwa z oliwek, a może masło, czyli jaki tłuszcz do czego
14.10.2011

Smażenie - to podstawa naszej codziennej diety, zwłaszcza jeśli chodzi o smażenie mięsa. Tłuszcz jako nośnik smaku i zapachu jest bardzo przez nas pożądany, dlatego tak chętnie wszyscy wolą potrawy raczej smażone niż gotowane czy pieczone. Należy jed



Smażenie 
Smażenie
27.12.2008

Smażenie jest to proces obróbki termicznej żywności polegający na ogrzewaniu potrawy w środowisku oleju lub tłuszczu, podgrzanego do temperatury powyżej 100 stopni C, najczęściej w otwartym naczyniu, w wyniku czego żywność zatraca surowy charakter i