WYNIKI WYSZUKIWANIA
Słodka masa z migdałów, którą dziś można kupić niemal w każdym sklepie, dawniej była specjałem, na który mogli pozwolić sobie tylko najbogatsi. Obecnie jest przekąską, na którą większość osób może sobie śmiało pozwolić. Marcepan - bo i nim mowa, pows
Nugat to tradycyjny słodki deser, który wytwarza się z miodu, cukru, orzechów i białek. Powstałą masę umieszcza się pomiędzy waflami. Niekiedy zamiast prażonych orzechów używa się migdałów, wówczas produkt może przypominać w smaku marcepan. W krajach
Mleko migdałowe (Prunus amygdalu Var. Dulcis) to produkt roślinny otrzymywany z orzechów migdałowych i wody. Światowy wzrost zainteresowania dietą wegetariańską i wegańską spowodował, że mleko migdałowe jest często wybieranym zamiennikiem mlek pochod
Brak przyrostu masy mięśniowej w przypadku prawidłowych treningu i regeneracji ma zazwyczaj źródło w nieprawidłowej diecie. Osoby trenujące często zapominają o tym, że zwiększając intensywność treningu, powinny jednocześnie zwiększyć spożycie białek,
Mleka roślinne są napojami dostarczającymi wielu cennych wartości odżywczych (przede wszystkim te zrobione domowymi sposobami). Wiele osób wybiera je ze względu na alergię na mleko krowie, dietę wegańską czy po prostu ze względu na oryginalny smak i
Mąka jest tradycyjnie produkowana z ziaren zbóż. W ostatnim czasie coraz więcej konsumentów rezygnuje ze spożywania wyrobów z tradycyjnych glutenowych mąk ze względów zdrowotnych - nietolerancji, alergii bądź też ze względu na modną dietę bezglutenow
Jak wiadomo, to, co spożywamy, ma bardzo duży wpływ na nasze samopoczucie. Słodkie przekąski mogą potęgować uczucie ciężkości i otumanienia (poziom cukru gwałtownie skacze i spada, niezdrowe potrawy natomiast zapychają i sprawiają, że nie mamy zbyt d
Orzechy są pełne wartości odżywczych - są one dobrym źródłem białka oraz błonnika pokarmowego. Cenimy je również za bardzo bogaty skład minerałów i witamin. W orzechach znajdziemy witaminy rozpuszczalne w tłuszczach i w wodzie, kwasy tłuszczowe jedno