Dzisiaj jest: Poniedziałek, 13.07.2020 Imieniny: Ernesta i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Żelazo hemowe i żelazo niehemowe i jego wchłanianie z pożywienia 
Żelazo hemowe i żelazo niehemowe i jego wchłanianie z pożywienia
04.05.2017

Żelazo to mikroelement, który jest bardzo istotny dla naszego organizmu. Pierwiastek ten bierze udział w wielu kluczowych procesach, między innymi transportując tlen do komórek, uczestnicząc w tworzeniu się krwinek czerwonych, czy w działaniu detoksy



Hemoglobina - dbajmy o nią nie tylko w ciąży 
Hemoglobina - dbajmy o nią nie tylko w ciąży
03.04.2017

Kobiety zaczynają interesować się hemoglobiną zazwyczaj wtedy, gdy trafiają do lekarza z rozpoznaniem anemii, albo gdy starają się o dziecko lub już są w ciąży. To właśnie wtedy poziom hemoglobiny zazwyczaj spada poniżej normy. Wspomniany związek jes



Białe mięso kontra czerwone mięso 
Białe mięso kontra czerwone mięso
24.04.2014

Mięso jest jednym z głównych źródeł białka w naszej codziennej diecie. Jada się je pod różnymi postaciami: grillowane, gotowane, duszone, smażone, pod postacią kiełbas, wędlin, szynek, pasztetów itd., doprawia się je na wiele sposobów, od tych z użyc