Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Porady kulinarne, dzięki którym domowe wypieki zawsze będą udane 
Porady kulinarne, dzięki którym domowe wypieki zawsze będą udane
24.12.2021

Przygotowywanie domowych wypieków jest pewnego rodzaju sztuką, która nieraz kończy się powodzeniem, a nieraz porażką. Poznaj sprawdzone triki kulinarne, dzięki którym Twoje ciasta już zawsze będą udane, a pieczenie stanie się samą przyjemnością. Spra



Pierogi nie tylko polskie - rosyjskie pielmieni, mongolskie buudzy, chińskie dim sum i inne 
Pierogi nie tylko polskie - rosyjskie pielmieni, mongolskie buudzy, chińskie dim sum i inne
25.06.2018

Pierogi - danie mączne mające postać półksiężyców, stożka, sakiewki lub podobnych kształtów, wykonanych z ciasta nadziewanego farszem, jest znana na całym świecie. Pierogi to według definicji kawałki cienkiego, elastycznego i dobrze zlepiającego się



Tych produktów nie kupuj na wagę! 
Tych produktów nie kupuj na wagę!
18.12.2017

Kupowanie na wagę staje się coraz bardziej popularne, a to dzięki ekologicznemu nurtowi "zero waste", który zakłada zużywanie jak najmniejszej ilości śmieci, a więc i również plastikowych opakowań, w które wkłada się żywność. Niestety, to, co jest zd



Czy brązowe znaczy, że zdrowsze? - nie zawsze! 
Czy brązowe znaczy, że zdrowsze? - nie zawsze!
01.09.2017

Większość konsumentów posiada świadomość, że biała mąka i biały cukier nie zawierają zbyt wiele wartości odżywczych, więc lepiej wybierać produkty ciemniejsze, o brązowej barwie, które kojarzą się nam z produktami mniej przetworzonymi i bardziej wart



Pieczemy ciasta bez jaj i mąki - sposoby na wegańskie wypieki 
Pieczemy ciasta bez jaj i mąki - sposoby na wegańskie wypieki
18.06.2015

Weganizm jest bardzo restrykcyjną odmianą wegetarianizmu niedopuszczającą do spożywania produktów pochodzenia zwierzęcego. Niemniej nie oznacza to rezygnacji ze smacznych wypieków. Weganie nie rezygnują ze słodkich przysmaków. Wykorzystują inne skład



Babeczki owocowe 
Babeczki owocowe
14.03.2015

ciasta i desery

Kuchnia: polska

Dodany przez: Blueberry


46-60 minut 4 - 6 porcji

trudność

kaloryczność




Kluski ziemniaczano-cebulowe 
Kluski ziemniaczano-cebulowe
28.02.2015

dania warzywne (wegetariańskie)

Kuchnia: polska

Dodany przez: Nikki


46-60 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Ciasto ucierane z kruszonką i malinami 
Ciasto ucierane z kruszonką i malinami
04.02.2015

ciasta i desery

Kuchnia: polska

Dodany przez: Cookie


1-2 godziny 10 - 12 porcji

trudność

kaloryczność




Placki kukurydziane 
Placki kukurydziane
31.01.2015

dania warzywne (wegetariańskie)

Kuchnia: polska

Dodany przez: Daisy07


30-45 minut 4 - 6 porcji

trudność

kaloryczność




Rolada z musem jabłkowym 
Rolada z musem jabłkowym
29.01.2015

ciasta i desery

Kuchnia: polska

Dodany przez: Maks07


30-45 minut 10 - 12 porcji

trudność

kaloryczność




Truskawkowy placek z kruszonką 
Truskawkowy placek z kruszonką
26.01.2015

ciasta i desery

Kuchnia: polska

Dodany przez: Cookie


1-2 godziny 10 - 16 porcji

trudność

kaloryczność




Szare pyzy z mięsem 
Szare pyzy z mięsem
17.01.2015

dania mięsne

Kuchnia: polska

Dodany przez: Garfield


46-60 minut 3 - 5 porcji

trudność

kaloryczność




Zdrowe słodycze 
Zdrowe słodycze
15.01.2014

Zdrowe słodycze to marzenie każdego łasucha, który chciałby zadbać o swoje ciało. Czy coś takiego może jednak w ogóle istnieć? Czy możliwe jest, by bezkarnie cieszyć się słodkim smakiem przekąsek i deserów? Zdaje się, że jest to tylko mit, a producen



5 najbardziej tuczących produktów 
5 najbardziej tuczących produktów
15.10.2013

Niektóre rodzaje pokarmu działają w ten sposób, że powodują szybkie gromadzenie się masy tłuszczowej i uniemożliwiają skuteczne odchudzanie. Oto pięć najbardziej tuczących jednorodnych produktów (dlatego nie ma na tej liście np. hamburgerów, smażonyc



Mąka - rodzaje, typy, zastosowanie 
Mąka - rodzaje, typy, zastosowanie
30.01.2009

Mąka jest to powszechnie stosowany produkt do wyrobu pieczywa i ciast powstały poprzez silne rozdrobnienie ziarna zbóż lub innych roślin. Im bielsza jest mąka, tym bardziej delikatne jest wypiekane z niej pieczywo, ale jednocześnie mniej w nim składn