Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Charakterystyka i właściwości zdrowotne składników sushi 
Charakterystyka i właściwości zdrowotne składników sushi
16.12.2019

Kto z nas nie zna lub nie słyszał o sushi - japońskiej potrawie złożonej z gotowanego ryżu oraz (przeważnie surowych) dodatków w postaci owoców morza, wodorostów, rozmaitych warzyw i grzybów. Z ostatnich latach sushi cieszy się coraz większa popularn



Wodorosty morskie w kuchni 
Wodorosty morskie w kuchni
31.03.2016

Choć wodorosty spożywane są w krajach azjatyckich, np. Japonii, od dawien dawna, w Polsce wciąż są produktem egzotycznym, nieznanym i wzbudzającym wielkie zaciekawienie, jeśli nie nieufność. Okazuje się jednak, że wodne rośliny naprawdę warto włączyć



Rolada z łososia w nori 
Rolada z łososia w nori
05.05.2015

dania rybne i owoce morza

Kuchnia: polska

Dodany przez: Neo8


46-60 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Sushi - rodzaje i charakterystyka 
Sushi - rodzaje i charakterystyka
25.02.2015

Sushi to mająca niezwykle wiele rodzajów (odmian) i pochodząca z Japonii potrawa, która składa się z zaprawionego ryżu oraz dodatków, najczęściej ryby i warzyw, ale też i grzybów, owoców morza itd. Sushi jada się pałeczkami lub palcami. Jego kawałki



Wodorosty morskie w diecie i żywieniu 
Wodorosty morskie w diecie i żywieniu
31.10.2014

Wodorosty to wodne rośliny oraz wielokomórkowe protisty. Nazywa się je również "morską trawą". Pojęciem wodorostów określa się min.: duże glony (np. brunatnice i ramienice), glony nitkowate i rośliny wodne zanurzone (np. rogatek i wywłócznik). Wodoro