WYNIKI WYSZUKIWANIA
Kto z nas nie zna lub nie słyszał o sushi - japońskiej potrawie złożonej z gotowanego ryżu oraz (przeważnie surowych) dodatków w postaci owoców morza, wodorostów, rozmaitych warzyw i grzybów. Z ostatnich latach sushi cieszy się coraz większa popularn
Choć wodorosty spożywane są w krajach azjatyckich, np. Japonii, od dawien dawna, w Polsce wciąż są produktem egzotycznym, nieznanym i wzbudzającym wielkie zaciekawienie, jeśli nie nieufność. Okazuje się jednak, że wodne rośliny naprawdę warto włączyć
Sushi to mająca niezwykle wiele rodzajów (odmian) i pochodząca z Japonii potrawa, która składa się z zaprawionego ryżu oraz dodatków, najczęściej ryby i warzyw, ale też i grzybów, owoców morza itd. Sushi jada się pałeczkami lub palcami. Jego kawałki
Wodorosty to wodne rośliny oraz wielokomórkowe protisty. Nazywa się je również "morską trawą". Pojęciem wodorostów określa się min.: duże glony (np. brunatnice i ramienice), glony nitkowate i rośliny wodne zanurzone (np. rogatek i wywłócznik). Wodoro