Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Marynowane a kiszone. Wartość odżywcza marynowanych produktów 
Marynowane a kiszone. Wartość odżywcza marynowanych produktów
15.07.2018

Zastanawialiście się kiedyś nad tym, jaka jest różnica między marynowaniem i kiszeniem? Albo jaką wartość odżywczą mają marynowane produkty i czy warto je jeść nie tylko ze względu na walory smakowe? Postanowiliśmy wziąć marynowanie pod lupę i odpowi



Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać? 
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
07.10.2014

Ocet to wodny roztwór kwasu octowego. Octy, wytwarzane zgodnie z oryginalnymi recepturami, są produktami naturalnymi. Powstają w wyniku fermentacji - to bakterie octowe przemieniają alkohol w ocet. Uznaje się je za "krewniaków" wina. Liczne właściwoś



Kiszona kapusta, a kwaszona kapusta - różnice 
Kiszona kapusta, a kwaszona kapusta - różnice
08.01.2013

Okres późnej jesieni, zimy i wczesnej wiosny to czas w którym ze względu na czyhające wirusy i bakterie potrzebujemy naturalnych "polepszaczy" odporności występujących w pożywieniu. Takim naturalnym pokarmem jest naturalna kiszona (kwaszona) kapusta