WYNIKI WYSZUKIWANIA
Olej kokosowy to olej roślinny, który otrzymywany jest w procesie tłoczenia wysuszonego miąższu palmy kokosowej (Cocos nucifera L.) z rodziny Arecaceae. Palma ta rośnie na terenach południowo-wschodniej Azji, północno-zachodniej Afryki oraz Oceanii i
Masz ochotę pochrupać coś zdrowego? Spróbuj chipsów owocowych. Chipsy owocowe są produkowane nie tylko z bananów, ale też np. z kokosów i jabłek. Na pierwszy rzut oka, można je jeść bez wyrzutów sumienia. Niemniej na wszelki wypadek postanowiliśmy to
Ssanie oleju wbrew pozorom nie jest nowym trendem - ta technika znana była medycynie ajuwerdyjskiej jeszcze przed naszą erą. Dawniej medycyny uważali, że płukanie ust olejem może przyspieszać procesy oczyszczania nie tylko jamy ustnej, ale też całego
Spożywanie czekolady może mieć pozytywny wpływ na nasze zdrowie, pod warunkiem, że sięgamy po tę z dużą zawartością kakao (minimum 90%) i bez dodatku cukru (ewentualnie z niewielkim jego udziałem). Surowe kakao zawiera dużo magnezu, a także wiele inn
Olej kokosowy nierafinowany to jeden z najzdrowszych dostępnych olei i z tego względu warto mieć go zawsze w kuchni. Choć składa się z ponad 90% kwasów nasyconych, które niesłusznie cieszą się złą sławą, jest bardzo zdrowy - nie tylko pozytywnie wpły
Na czym najlepiej i najzdrowiej smażyć? Takie pytanie zadaje sobie większość konsumentów. Wszechobecne reklamy, gazety, czasopisma, telewizje śniadaniowe czy też internet dostarczają informacji które nie koniecznie pokrywają się z rzeczywistością. Ja
O olejach mówi się dużo, ale wciąż wiele osób nie wie, po jakie warto sięgać. Niektóre oleje zachwala się jako wysoce prozdrowotne, zdolne wyleczyć wiele dolegliwości, inne raczej traktuje się ostrożnie, bo mogą przyczyniać się do pogorszenia zdrowia
Olej kokosowy jest produktem o szerokim zastosowaniu. Poniżej przedstawiamy kilkanaście powodów, dla których warto mieć go w kuchni. Olej kokosowy jest lekkostrawnym tłuszczem o wyjątkowych właściwościach. Przyczynia się do przyspieszenia przemiany m
Włosy są zbudowane głównie z keratyny oraz witamin i minerałów. Niedobór elementów budulcowych objawia się pogorszeniem ich wyglądu. Z pomocą przychodzą domowe, proste i tanie metody. Pożywienie jest jedynym źródłem dobrze przyswajalnych minerałów, w
Naturalna flora bakteryjna w ludzkich jelitach tworzona jest przez ponad 400 rodzajów różnych drobnoustrojów, w tym drożdżaki. Ogólna masa flory bakteryjnej występującej w organizmie człowieka może dochodzić do 2 kg. Drożdże, aby przetrwać, muszą żyw