WYNIKI WYSZUKIWANIA

Zdrowe odżywianie jest celem, do którego dąży wiele osób. W dobie szerokiej dostępności produktów z niemal całego świata warto zwrócić szczególną uwagę na takie, które wykazują silne właściwości prozdrowotne i są pomocne w leczeniu i profilaktyce róż

Mąka jest tradycyjnie produkowana z ziaren zbóż. W ostatnim czasie coraz więcej konsumentów rezygnuje ze spożywania wyrobów z tradycyjnych glutenowych mąk ze względów zdrowotnych - nietolerancji, alergii bądź też ze względu na modną dietę bezglutenow

Orzechy są pełne wartości odżywczych - są one dobrym źródłem białka oraz błonnika pokarmowego. Cenimy je również za bardzo bogaty skład minerałów i witamin. W orzechach znajdziemy witaminy rozpuszczalne w tłuszczach i w wodzie, kwasy tłuszczowe jedno

Coraz popularniejsze w naszym kraju nerkowce mają niezwykle wiele wartości odżywczych. Choć dostarczają, jak inne orzechy, sporej ilości kalorii, nie należy obawiać się ich spożywania (nawet jeśli dbamy o sylwetkę czy nawet jesteśmy na diecie redukcy

Na pierwszy rzut oka orzechy sprawiają wrażenie kalorycznych przekąsek, jeszcze do niedawna były postrzegane jako "tuczące", przede wszystkim ze względu na względnie wysoką zawartość tłuszczu. Nie ma wątpliwości, jeśli lubisz podjadać, czytając książ