Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Owoce morza - krótki kurs ich przyrządzania i spożywania 
Owoce morza - krótki kurs ich przyrządzania i spożywania
15.11.2017

Owoce morza należą do rarytasów, po które sięgamy coraz częściej. Frutti di mare są bogate w pełnowartościowe białko, kwasy tłuszczowe omega-3, witaminy z grupy B (przede wszystkim w witaminę B12), składniki mineralne - cynk, jod, selen, żelazo, fosf



Ostrygi z masłem pietruszkowym 
Ostrygi z masłem pietruszkowym
29.06.2015

dania rybne i owoce morza

Kuchnia: polska

Dodany przez: Jessica


mniej niż 30 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Kuchnia francuska 
Kuchnia francuska
08.07.2012

Z czego słynie kuchnia francuska ? Ślimaki, żaby, ostrygi, pieczone kasztany, chrupiące bagietki, sery, kogut w winie i same wina, szampan? Nie sposób wymienić najbardziej znanych w świecie specjałów kuchni francuskiej. Lista produktów byłaby zbyt dł



Owoce morza - charakterystyka  i wartości odżywcze 
Owoce morza - charakterystyka i wartości odżywcze
26.11.2010

Owoce morza czyli po włosku "frutti di mare", czy też po angielsku "seafood" w ostatnim czasie zyskują coraz większe uznanie w oczach Polaków. Do niedawna z owocami morza kojarzyły nam się wyłącznie ryby, jednak świat mórz i oceanów ma dla nas zdecyd