Dzisiaj jest: Sobota, 19.04.2025 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Cytron - właściwości owocu, zastosowanie, znaczenie w kulturze 
Cytron - właściwości owocu, zastosowanie, znaczenie w kulturze
25.08.2022

Cytron nazywany także cedratem jest owocem o żółtej skórce. Ma smak podobny do owoców cytrusowych, co można po części wywnioskować z jego nazwy. Owoc ma także inną intrygującą nazwę, a mianowicie - Ręka Buddy. Można go spożywać w postaci surowej. Zna



Owoce kandyzowane - czy są zdrowe? Rodzaje, wartości odżywcze i zastosowanie 
Owoce kandyzowane - czy są zdrowe? Rodzaje, wartości odżywcze i zastosowanie
10.03.2021

Owoce kandyzowane to smaczny zamiennik powszechnie spożywanych słodyczy. Kolorowe i słodkie owoce przypadną do gustu szczególnie dzieciom. Można je dodawać do muesli i lodów, dekorować nimi ciasta lub spożywać jako oddzielną przekąskę. Czy owoce kand



Suszone owoce 
Suszone owoce
16.01.2015

Suszone owoce - czyli śliwki, morele, rodzynki, żurawina, daktyle, banany, figi to popularny dodatek do owsianek, batoników czy domowych (i nie tylko) ciast. Czy warto je jeść? Czym różnią się od owoców kandyzowanych? Jak wybierać dobre suszone owoce