Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Ośmiornica - czy warto ją spożywać? Jak ją przyrządzić? 
Ośmiornica - czy warto ją spożywać? Jak ją przyrządzić?
22.01.2023

Ośmiornice są wbrew pozorom bardzo smacznymi mięczakami. Doskonale smakują w postaci gotowanej, smażonej, marynowanej czy pieczonej. To przede wszystkim na owocach morza bazuje dieta śródziemnomorska. Jakie właściwości ma ośmiornica i czy warto ją je



Owoce morza - krótki kurs ich przyrządzania i spożywania 
Owoce morza - krótki kurs ich przyrządzania i spożywania
15.11.2017

Owoce morza należą do rarytasów, po które sięgamy coraz częściej. Frutti di mare są bogate w pełnowartościowe białko, kwasy tłuszczowe omega-3, witaminy z grupy B (przede wszystkim w witaminę B12), składniki mineralne - cynk, jod, selen, żelazo, fosf



Sałatka z ośmiornicy 
Sałatka z ośmiornicy
23.01.2016

sałatki i surówki

Kuchnia: polska

Dodany przez: Minnie


mniej niż 30 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Zdrowe, morskie rarytasy - jak prawidłowo przyrządzać ryby i owoce morza? 
Zdrowe, morskie rarytasy - jak prawidłowo przyrządzać ryby i owoce morza?
23.12.2015

Ryby morskie i owoce morza są źródłem pełnowartościowego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin i minerałów. Charakteryzują się one także względnie niską zawartością kalorii (niektóre ryby morskie ze względu na dużą zawartość tłuszczu



Owoce morza - charakterystyka  i wartości odżywcze 
Owoce morza - charakterystyka i wartości odżywcze
26.11.2010

Owoce morza czyli po włosku "frutti di mare", czy też po angielsku "seafood" w ostatnim czasie zyskują coraz większe uznanie w oczach Polaków. Do niedawna z owocami morza kojarzyły nam się wyłącznie ryby, jednak świat mórz i oceanów ma dla nas zdecyd