WYNIKI WYSZUKIWANIA
Ośmiornice są wbrew pozorom bardzo smacznymi mięczakami. Doskonale smakują w postaci gotowanej, smażonej, marynowanej czy pieczonej. To przede wszystkim na owocach morza bazuje dieta śródziemnomorska. Jakie właściwości ma ośmiornica i czy warto ją je
Owoce morza należą do rarytasów, po które sięgamy coraz częściej. Frutti di mare są bogate w pełnowartościowe białko, kwasy tłuszczowe omega-3, witaminy z grupy B (przede wszystkim w witaminę B12), składniki mineralne - cynk, jod, selen, żelazo, fosf
Ryby morskie i owoce morza są źródłem pełnowartościowego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin i minerałów. Charakteryzują się one także względnie niską zawartością kalorii (niektóre ryby morskie ze względu na dużą zawartość tłuszczu
Owoce morza czyli po włosku "frutti di mare", czy też po angielsku "seafood" w ostatnim czasie zyskują coraz większe uznanie w oczach Polaków. Do niedawna z owocami morza kojarzyły nam się wyłącznie ryby, jednak świat mórz i oceanów ma dla nas zdecyd