Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Charakterystyka warzyw korzeniowych 
Charakterystyka warzyw korzeniowych
17.11.2020

Warzywa korzeniowe to i niezwykle rozpowszechniona grupa surowców roślinnych, która jest szeroko stosowana w gastronomii jako element sałatek, surówek i konserw warzywnych. Idealnie sprawdzają się gotowane, pieczone i duszone jako dodatek do obiadowy



Pasternak - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Pasternak - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
28.10.2019

Pasternak zwyczajny (Pastinica sativa) to białe, korzeniowe warzywo należące do rodziny selerowatych (podobnie jak popularna marchew i pietruszka). Nic więc dziwnego, że korzeń pasternaku tak często mylony jest z bardzo podobnym korzeniem pietruszki.



10 najbardziej niedocenianych i zapomnianych, ale bardzo zdrowych warzyw 
10 najbardziej niedocenianych i zapomnianych, ale bardzo zdrowych warzyw
02.06.2016

Pomidor, ogórek, sałata, marchew, ziemniaki - to przykładowe warzywa, które znamy i często kupujemy, czy też nawet uprawiamy w przydomowych ogródkach, ale czy nasze menu musi się do nich ograniczać? Na pewno nie! Wiele warzyw pomimo swoich niewątpliw



Krem z pasternaku 
Krem z pasternaku
14.02.2016

zupy

Kuchnia: polska

Dodany przez: Bunny


30-45 minut 4 - 8 porcji

trudność

kaloryczność




Jarmuż i inne zapomniane warzywa - jak je przyrządzać? 
Jarmuż i inne zapomniane warzywa - jak je przyrządzać?
02.08.2015

Warzywa nie należą do najbardziej lubianych rodzajów pożywienia. Tymczasem warzywne produkty zawierają wiele witamin i minerałów. Paradoksalnie, najbardziej cenne warzywa zawierające szereg aktywnych związków, minerałów i witamin ale niestety coraz r



Krem z pasternaku z białą czekoladą 
Krem z pasternaku z białą czekoladą
01.06.2015

zupy

Kuchnia: polska

Dodany przez: kermit


mniej niż 30 minut 4 - 6 porcji

trudność

kaloryczność