WYNIKI WYSZUKIWANIA
Większość konsumentów posiada świadomość, że biała mąka i biały cukier nie zawierają zbyt wiele wartości odżywczych, więc lepiej wybierać produkty ciemniejsze, o brązowej barwie, które kojarzą się nam z produktami mniej przetworzonymi i bardziej wart
Chleb jest podstawowym elementem menu większości polskich domostw, w związku z tym jest ważnym "nośnikiem" wartości odżywczych - małych lub dużych w zależności od rodzaju. Nie każdy konsument dostrzega różnice między chlebem z dodatkiem drożdży, a ch
Często zdarza się tak, że producenci oszukują nieświadomych konsumentów, którzy nie czytają składu produktów i w efekcie nie wiedzą, co trafia na ich stół. Z pieczywem problem jest szczególny, bo niezwykle łatwo można zmienić skład chleba czy bułki w
Pieczywo zdaje się być jednym z najważniejszych elementów polskiego codziennego menu. Uwielbiamy kanapki i jadamy je z dodatkami tak słodkimi, jak i słonymi, przegryzamy pieczywem zupy, pieczemy bułki na letnich spotkaniach przy ogniskach czy grillu,
Chleb nieodłącznie towarzyszy nam prawie każdego dnia. Nawet w małym osiedlowym sklepiku półki uginają się od różnego rodzaju pieczywa - chleba, bułek, rogali. Mamy do wyboru różne rodzaje pieczywa: pszenne, mieszane (pszenno-żytnie) i razowe. Pieczy
Dlaczego półkilogramowy bochenek chleba w supermarkecie może kosztować 2 zł, podczas gdy w dobrej piekarni za podobny trzeba zapłacić co najmniej 5-6 złotych? Czy pieczywo może być w ogóle zdrowe? Na nasze pytania odpowiedział Vincent Gauthier, właśc