Dzisiaj jest: Sobota, 09.11.2024 Imieniny: Usryna i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Czy brązowe znaczy, że zdrowsze? - nie zawsze! 
Czy brązowe znaczy, że zdrowsze? - nie zawsze!
01.09.2017

Większość konsumentów posiada świadomość, że biała mąka i biały cukier nie zawierają zbyt wiele wartości odżywczych, więc lepiej wybierać produkty ciemniejsze, o brązowej barwie, które kojarzą się nam z produktami mniej przetworzonymi i bardziej wart



Pieczemy chleb - receptura i porady. Dlaczego warto jeść pieczywo własnej roboty? 
Pieczemy chleb - receptura i porady. Dlaczego warto jeść pieczywo własnej roboty?
07.06.2016

Chleb jest podstawowym elementem menu większości polskich domostw, w związku z tym jest ważnym "nośnikiem" wartości odżywczych - małych lub dużych w zależności od rodzaju. Nie każdy konsument dostrzega różnice między chlebem z dodatkiem drożdży, a ch



Pieczywo w supermarketach - sprawdź, jak nie dać się oszukać 
Pieczywo w supermarketach - sprawdź, jak nie dać się oszukać
14.05.2016

Często zdarza się tak, że producenci oszukują nieświadomych konsumentów, którzy nie czytają składu produktów i w efekcie nie wiedzą, co trafia na ich stół. Z pieczywem problem jest szczególny, bo niezwykle łatwo można zmienić skład chleba czy bułki w



Pieczywo na świecie 
Pieczywo na świecie
20.02.2016

Pieczywo zdaje się być jednym z najważniejszych elementów polskiego codziennego menu. Uwielbiamy kanapki i jadamy je z dodatkami tak słodkimi, jak i słonymi, przegryzamy pieczywem zupy, pieczemy bułki na letnich spotkaniach przy ogniskach czy grillu,



Chleb razowy a chleb razowy na zakwasie - różnice 
Chleb razowy a chleb razowy na zakwasie - różnice
04.01.2014

Chleb nieodłącznie towarzyszy nam prawie każdego dnia. Nawet w małym osiedlowym sklepiku półki uginają się od różnego rodzaju pieczywa - chleba, bułek, rogali. Mamy do wyboru różne rodzaje pieczywa: pszenne, mieszane (pszenno-żytnie) i razowe. Pieczy



Czy pieczywo może być zdrowe? 
Czy pieczywo może być zdrowe?
21.08.2013

Dlaczego półkilogramowy bochenek chleba w supermarkecie może kosztować 2 zł, podczas gdy w dobrej piekarni za podobny trzeba zapłacić co najmniej 5-6 złotych? Czy pieczywo może być w ogóle zdrowe? Na nasze pytania odpowiedział Vincent Gauthier, właśc