WYNIKI WYSZUKIWANIA

Pierogi to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych tradycyjnych polskich dań, które regularnie gości na stołach wielu miłośników jedzenia. Najpopularniejsze są te z serem, mięsem, a także kapustą i grzybami. Można jednak urozmaicić tę potrawę - nad

Kuchnia ukraińska, często nazywana jest "koszykiem chleba Europy". Sformułowanie to podkreśla ogromne znaczenie pszenicy i zboża dla narodu ukraińskiego, co ma związek również z jego burzliwą historią. Większość ukraińskich potraw bazuje więc na zboż

Soczewicę zaliczamy do roślin strączkowych, lecz jej czas przygotowania jest o wiele krótszy niż innych strączków. Możemy wyróżnić kilka odmian soczewicy, z których bardzo popularna jest zielona i czerwona. Soczewica bogata jest w wiele drogocennych

Pierogi - danie mączne mające postać półksiężyców, stożka, sakiewki lub podobnych kształtów, wykonanych z ciasta nadziewanego farszem, jest znana na całym świecie. Pierogi to według definicji kawałki cienkiego, elastycznego i dobrze zlepiającego się

12 wigilijnych potraw to polska tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy też dzielenie się opłatkiem. Bakalie są nieodłącznym elementem Bożego Narodzenia, ale prawdziwe, polskie smaki można połączyć z odrobiną nowoc