
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Ślimaki we francuskim wydaniu, czyli winniczek na talerzu
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
POPULARNE PRZEPISY
Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Kremowy sos szparagowy
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Sałatka makaronowa z mięsem mielonym i fasolą
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al dente, odcedź i odstaw do...Surówka na ciepło z kapustą pekińską i boczkiem
W płaskim naczyniu rozgrzej oliwę i podsmaż najpierw sam boczek...Leczo z ziemniakami
Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w paski. Czosnek obierz i przeciśnij...
CZY WIESZ, ŻE
Dokładne przeżuwanie pokarmów zapobiega występowaniu nadwagi i otyłości. Dlatego niektórzy dietetycy zalecają, aby osoby, które mają problemy z własną masą ciała, za wszelką cenę dążyły do opanowania sztuki powolnego jedzenia. Gdy do ust bierzemy małe kęsy pokarmu i dokładnie je przeżuwamy, jedzenie nie tylko sprawia prawdziwą przyjemność, ale także rytuał ten sprawi, iż szybciej staniemy się nasyceni, dlatego tym samym spożyjemy mniej posiłku. A czy wszystkim nam nie zależy na tym, żeby z jedzenia czerpać, jak najwięcej radości?
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony - reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła