Dzisiaj jest: Wtorek, 16.08.2022 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Charakterystyka warzyw liściowych 
Charakterystyka warzyw liściowych
14.04.2021

Warzywa liściowe to popularna i bardzo rozpowszechniona grupa surowców roślinnych, która jest chętnie stosowana w gastronomii jako element sałatek oraz surówek. Liściowe spożywane są w formie surowej również jako dodatek do dań obiadowych i przekąsek



Sałatka z mandarynkami, roszponką i serem pleśniowym 
Sałatka z mandarynkami, roszponką i serem pleśniowym
26.05.2017

sałatki i surówki

Kuchnia: włoska

Dodany przez: NutriAdvicerka


mniej niż 30 minut 1 - 2 porcje

trudność

kaloryczność




Spaghetti z pesto z roszponki i tuńczykiem 
30-45 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Sałatka z roszponką i mozzarellą 
Sałatka z roszponką i mozzarellą
04.09.2015

sałatki i surówki

Kuchnia: polska

Dodany przez: Minnie


mniej niż 30 minut 2 - 3 porcje

trudność

kaloryczność




Roszponka - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Roszponka - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
21.06.2013

Roszponka znana jest pod kilkoma nazwami jako: roszpunka, rapunkuł, kozłek czy też raszpanka. Jest to roślina jednoroczna lub dwuletnia. Roszponka jest to roślina o wydłużonych liściach, tworzących małą rozetkę. Jest rośliną całoroczną, jednak czas z



Sałata - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Sałata - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
07.06.2011

Sałata siewna pochodzi od dzikiego gatunku występującego w Indiach, Iranie i Azji Mniejszej. Sałata była już uprawiana w V i IV wieku p.n.e. w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie. Do Polski została sprowadzona na początku XVI w., przez królową Bonę.