Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Erytrytol - hit na rynku naturalnych słodzików 
Erytrytol - hit na rynku naturalnych słodzików
09.10.2017

Erytrytol zwany również erytrolem nie jest cukrem, ale świetnie i co najważniejsze zdrowo go zastępuje - jest jednym z najzdrowszych słodzików dostępnych na rynku. Już sam fakt, że jego indeks glikemiczny wynosi 0 i praktycznie nie dostarcza żadnych



Ulubione smakołyki dzieci - czy wiesz, ile mają cukru? 
Ulubione smakołyki dzieci - czy wiesz, ile mają cukru?
07.01.2016

Cukier w postaci sacharozy ma bardzo negatywny wpływ na funkcjonowanie mózgu. Nadmiar rafinowanego cukru przyczynia się do obniżenia zdolności do zapamiętywania i oceny. Oczywiście cukier wpływa też na powstawanie próchnicy. Cukier rafinowany produko



Cukier brązowy kontra biały - który lepszy? 
Cukier brązowy kontra biały - który lepszy?
07.09.2014

O tym, że biały cukier należy w diecie ograniczyć, a najlepiej w ogóle się go z niej pozbyć, dowiedzieliśmy się już dawno temu. Poszukując zdrowego zamiennika "białej śmierci", jak przez niektórych cukier jest nazywany, trafiamy, prędzej czy później,



Cukier - czy jest nam potrzebny? 
Cukier - czy jest nam potrzebny?
13.03.2009

Czy cukier jest nam potrzebny? Tak, ale nie ten przemysłowo wytwarzany z cukiernicy i nie ten dodawany powszechnie do produktów spożywczych. Organizmowi wystarczy cukier naturalnie występujący w owocach, warzywach, czy w nisko przetworzonych produkta