WYNIKI WYSZUKIWANIA
Popularną grupą wyrobów mięsnych są wędliny podrobowe. Konsumenci cenią ich niepowtarzalne walory smakowe, będące efektem oryginalnych przepisów, z zastosowaniem różnego rodzaju naturalnych przypraw, a także składników pochodzenia niezwierzęcego. Co
Jak to tak, dziecku odmówisz? Czasami lepiej odmówić, bo zdrowie jest ważniejsze niż chwilowa przyjemność z jedzenia. Postanowiliśmy zebrać w jednym miejscu produkty lubiane przez dzieci, których zdecydowanie powinno się maluchom odmawiać. Żelki z so
Azotany i azotyny znaleźć można w wielu produktach spożywczych. W diecie w umiarkowanych ilościach nie stanowią zagrożenia, jednak gdy jest ich z dużo, mogą szkodzić zdrowiu. Azotany i azotyny przenikają one do roślin z nawożonej gleby, są także doda
Wędliny i inne mięsne produkty wytwarzane metodami ekologicznymi podobnie jak cała żywność ekologiczna są niewątpliwie zdrowsze niż te produkowane w konwencjonalny, przemysłowy sposób, ponieważ nie są zanieczyszczone środkami chemii rolnej takimi jak
Wiele osób nie wyobraża sobie jedzenia niedosolonych potraw - od najmłodszych lat jesteśmy przyzwyczajani do słonego, wyraźnego smaku, ponieważ producenci żywności dodają sól praktycznie wszędzie. Niestety, nadmiar soli nie jest dobry dla zdrowia. Ka
Kiełbasa jest mięsnym przysmakiem znanym i cenionym od wieków. Dziś jada się ją na różne sposoby - kroi się ją w plasterki i kładzie na kanapkach, smaży się, bądź grilluje, piecze nad ogniskiem czy dodaje do leczo lub jajecznicy. Każdy ma swój ulubio
Szynki, wędliny, pasztety... Mięsne dodatki do kanapek czy sałatek wciąż królują na naszych stołach. Jak wybrać dobre wędliny? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Choć w dobie masowej produkcji żywności często zdaje się nam, iż ucieczki przed pełnymi k