WYNIKI WYSZUKIWANIA
Utrwalanie termiczne żywności ma na celu zwiększenie jej bezpieczeństwa mikrobiologicznego oraz długości przydatności do spożycia. Dzięki działaniu wysokiej lub niskiej temperatury możliwe jest zahamowanie, lub ograniczenie rozwoju mikroorganizmów, w
Niektóre produkty nie powinny być zamrażane - nie chodzi tylko o walory smakowe i estetyczne, ale przede wszystkim o zdrowie konsumenta. Mrożenie pozwala na przechowywanie żywności przez okres nawet do 6 miesięcy. W przypadku warzyw i owoców okres pr
Gdy w sklepie natrafiamy na niezwykle korzystną promocję jakiś produktów, często decydujemy się na ich zakup w większych niż zwykle ilościach. Czasem nagotujemy zbyt dużo różnych potraw, np. tych przygotowywanych z okazji świąt czy jakiejś imprezy i
Sezon na mrożonki to przede wszystkim zima i wczesna wiosna. Zeszłoroczne warzywa i owoce są już wtedy mało wartościowe, a nowych jeszcze nie ma; brakuje też wielu dodatków do potraw. Mrożonki warto jeść przez cały rok, bo są zdrowe i coraz bardziej