WYNIKI WYSZUKIWANIA

Nadmiar wody w organizmie to problem, który dotyczy wielu kobiet. Mogą go powodować czynniki fizjologiczne, w tym wahania hormonalne, a także czynniki zewnętrzne, w tym niska aktywność fizyczna, niezdrowa dieta i stosowane leki. Głównym objawem tego,

Opuchlizna i cienie pod oczami są często uciążliwym problemem wielu kobiet. Powstają z powodu niewyspania, przemęczenia, stresu ale i w wyniku przebytych chorób (mogą być objawem alergii, zaburzeń krążenia, chorób nerek czy wątroby). Brązowo-sine cie

Kiedy pojawiają się uporczywe zmęczenie i brak chęci do działania większość konsumentów odruchowo sięga po energetyki lub kawę. Nadchodzi jednak moment, w którym po prostu przestają działać - wtedy na ratunek przychodzą naturalne energetyki. Nadmiern

Zielona herbata nie jedno ma imię, dlatego możemy spotkać wiele odmian (gatunków) zielonej herbaty różniących się między sobą wyglądem liści, kolorem naparu, smakiem i oczywiście zapachem. Poznajmy ich prozdrowotne działanie i wpływ na odchudzanie. O

Polacy częściej sięgają po kawę niż po inne napoje, ale to nie znaczy, że nie doceniamy herbaty. Nie przebijemy co prawda Azjatów, dla których herbata stanowi główny napój, ale dzięki zainteresowaniu społeczeństwa coraz częściej możemy sięgać po różn

Żywność ma szczególny wpływ na nasz organizm w czasie, gdy dopadają nas infekcje i różne choroby. To dzięki niej możemy pomóc organizmowi stanąć na nogi - lub wprost przeciwnie - doprowadzić do takiej sytuacji, w której niezbędne będzie leczenie farm

Walka o szczupłą sylwetkę z pewnością nie jest prosta. Każdy, kto postanawia zgubić zbędne kilogramy, musi liczyć się z tym, że czeka go ciężka praca, kulinarne wyrzeczenia oraz spora doza aktywności fizycznej, za którą to nie każdy przecież przepada

Herbata to napój zarówno smaczny (chyba każdy ma jakiś ulubiony napar, życia bez którego nie może sobie wyobrazić), jak i w większości zdrowy. W zależności od gatunku, herbaty wykazują różnorodne właściwości - wspomagają trawienie, dodają energii, pr

Nasz układ odpornościowy to niezwykle silny mechanizm do walki z bakteriami i wirusami, które właśnie jesienią zaczynają "frontalny" atak. Nie od dziś wiadomo, że dieta, czyli wszystko to co jemy może budować naszą odporność lub ją rujnować. Ocenia s

Aby walka ze zbędnymi kilogramami okazała się skuteczna, potrzebna jest odpowiednia dieta oraz włączenie do codziennej rutyny dodatkowej aktywności fizycznej. Niektóre odchudzające się osoby, chcąc zmaksymalizować efekty ich wysiłków, poddają się rów

Matcha to jedna z japońskich zielonych herbat. Jej cechą charakterystyczną jest to, że jest ona sproszkowana. Wyróżniają ją jednak również naprawdę silne różnorodne właściwości, a także, co ciekawe, liczne zastosowania w sztuce kulinarnej - matcha, z

Prawidłowe parzenie herbaty jest sztuką. Nic dziwnego, iż np. w Japonii organizowane są ceremonie parzenia herbaty. Choć mało kto miałby dziś czas czy nawet potrzebny do tego sprzęt, by zajmować się powolnym parzeniem tego naparu, celebrowanego we ws

Suplementy diety wspomagające odchudzanie są od lat testowane przez naukowców. Jak do tej pory żadne tabletki nie umożliwiły spadku wagi bez jednoczesnego zmniejszenia podaży kalorii i zwiększenia aktywności fizycznej. Wśród suplementów diety można w

Filiżanka czarnej, gorzkiej kawy lub wielki kubek słodkiej, aromatyzowanej kawy z mlekiem... Tak wygląda pierwszy "posiłek" dnia wielu z nas. Niektórzy jednak na tej jednej porcji kofeinowego napoju nie poprzestają. Kawa, jak wiadomo, pobudza, dodaje

Zielona herbata, wraz z herbatą czerwoną i białą, podbija ostatnimi czasy serca Europejczyków, w tym też Polaków, których, przynajmniej do tej pory, ulubionym herbacianym napojem była herbata czarna. Jakie walory, oprócz niepowtarzalnego smaku, ma zi

Termogeneza jest procesem wytwarzania ciepła, podczas którego organizm spala kalorie, aby utrzymać odpowiednią temperaturę ciała. Należy do naturalnych przemian zachodzących w organizmie człowieka i zwierząt stałocieplnych. Jednym z jej rodzajów jest

Ojczyzną herbaty są Chiny, gdzie jest uprawiana od ponad pięciu tysięcy lat. Następnie zaczęli uprawiać herbatę Japończycy, Koreańczycy i ludy południowo - wschodniej Azji. Dopiero tysiąc lat temu udało się kupcom arabskim wywieść suszone listki herb