WYNIKI WYSZUKIWANIA
Prowadzenie lokalu gastronomicznego wiąże się z koniecznością szybkiego wykonywania wielu czynności naraz. Jeśli chcesz zoptymalizować pracę w swojej restauracji, barze lub jadłodajni, to rozważ zakup profesjonalnego sprzętu, dzięki któremu nie będzi
Zdrowe i smaczne, a jednak wciąż przez wielu niedoceniane. Ziemniaki lub - jak kto woli - kartofle, pyry bądź grule to niskokaloryczna alternatywa dla innych źródeł węglowodanów. Są bogatym źródłem witamin i składników mineralnych, mają wiele właściw
Ziemniaki z koperkiem, frytki, placki ziemniaczane, kopytka, kluski śląskie, pyzy. Kto z nas nie jadł tradycyjnych dań z ziemniaków. W polskiej kuchni królują one od dawna w różnych postaciach. Gotowanej, smażonej, pieczonej, z różnorodnymi dodatkami
Opuchlizna i cienie pod oczami są często uciążliwym problemem wielu kobiet. Powstają z powodu niewyspania, przemęczenia, stresu ale i w wyniku przebytych chorób (mogą być objawem alergii, zaburzeń krążenia, chorób nerek czy wątroby). Brązowo-sine cie
Wyspy Kanaryjskie (w języku hiszpańskim Islas Canarias, angielskim Canary Islands) to archipelag górzystych wysp pochodzenia wulkanicznego należących terytorialnie do Królestwa Hiszpanii. Leżą one na Oceanie Atlantyckim, na północny zachód od wybrzeż
Kuchnia: francuska
Dodany przez: NutriAdvicerka
Wokół spożywania ziemniaków narosło sporo mitów. Te popularne w polskiej kuchni warzywa zaczęły być wykluczane z diety. To z kolei sprawiło, że ziemniaki zaczęły kojarzyć się nam z czymś tuczącym i niezdrowym. Rzeczywistość pokazuje jednak, że to nie
Bataty stają się w Polsce coraz bardziej popularne. I nic dziwnego, słodkie ziemniaki można wykorzystać w kuchni na naprawdę wiele sposobów. Bataty świetnie sprawdzą się zarówno w daniach słodkich, jak i wytrawnych. Dodatkową zaletą spożywania słodki
Warzywa psiankowate (Solanaceae) to rodzina roślin z rzędu psiankowców. Jest to rodzina do której zalicza się niemal 2500 gatunków roślin. Najpopularniejsze rośliny należące do psiankowatych to pomidor, papryka, ziemniak, bakłażan, pepino, miechunka
Przyjęło się, że to, co jest wysokokaloryczne, musi być niezdrowe. To błędne przekonanie wynika z promowania szkodliwych, niskokalorycznych diet, które nie tylko spowalniają metabolizm, ale też powoli przyczyniają się do niszczenia organizmu. Jak się