WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kalafior to popularne warzywo, które zachwyca swoim smakiem, łatwością przyrządzenia i wysokimi walorami odżywczymi. Wykorzystywany jest w wielu potrawach min. sałatkach, zapiekankach, czy makaronach. Doskonale smakuje gotowany, duszony, a także piec

Soczewicę zaliczamy do roślin strączkowych, lecz jej czas przygotowania jest o wiele krótszy niż innych strączków. Możemy wyróżnić kilka odmian soczewicy, z których bardzo popularna jest zielona i czerwona. Soczewica bogata jest w wiele drogocennych

Lato i jesień to pory roku, kiedy w naszych ogrodach i warzywniakach znaleźć można różnorodne sezonowe warzywa. Są one doskonałym materiałem na przygotowanie zup krem, które stanowić mogą ciekawe i zdrowe urozmaicenie naszych lunchów, obiadów i kolac

Czerwiec jest miesiącem kiedy na sklepowych półkach znaleźć można zarówno zielone, jak i białe szparagi, które stanowić mogą idealny składnik śniadania, obiadu czy kolacji. Szparagi to rodzaj bylin, które obejmują ponad 200 gatunków. Uprawiany i spoż

W ostatnim czasie panuje moda na miksowanie warzyw i owoców. Lekkostrawne posiłki i napoje przygotowane na bazie roślinnych składników i odtłuszczonego nabiału na pierwszy rzut oka są bardzo zdrowe. Niemniej każda obróbka - termiczna i mechaniczna wp

Kuchnia: inna
Dodany przez: Żyj smacznie i zdrowo