
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Kuchnia egipska
Szkodniki magazynowe - rodzaje i charakterystyka. Jak je zwalczać?
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Przegląd rosyjskich deserów
Kuchnia boliwijska
Dieta w chorobie niedokrwiennej serca
POPULARNE PRZEPISY
Zupa rybna z dorsza
Grzyby namocz w szklance wody. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na...Zupa wietnamska Pho
W dużym garnku gotujemy 3,5 litra wody. Do drugiego garnka wkładamy...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Sałatka z koprem włoskim i karczochami
Koper włoski oczyść, natkę odłóż, a bulwy pokrój w cienkie piórka....Zupa krem z zielonych warzyw
Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Z pora odetnij białe części,...Pierogi Dominika
Mąkę i margarynę posiekać na stolnicy, dodać zmielony twaróg, sól,...Kawa korzenna
Do kubków wsyp po 2 łyżeczki kawy i po 1 łyżeczce przyprawy do piernika....Zapiekanka twarogowa z jabłkiem i rodzynkami
Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne. Miąższ...
CZY WIESZ, ŻE
Słodzik nie dostarcza kalorii, ale może szkodzić zdrowiu. Żywność typu "light" to najczęściej żywność, w której cukier pod postacią sacharozy, został zastąpiony sztucznymi środkami słodzącymi, do których zalicza się słodziki. I chociaż nie dostarczają one kalorii, a zapewniają uczucie słodkości, tak samo jak cukier, to mogą wpływać na nasze zdrowie. Aspartam, acesulfam, ksylitol, mannitol i inne, to nazwy stosowanych w przemyśle słodzików. Istnieją jednak dowody, że niektóre z nich są szkodliwe dla zdrowia. Dlatego tuż przed zakupem żywności "light" lepiej zastanowić się na czym nam bardziej zależy.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta hinduskaZałożenia - dieta hinduska: W dawnych Indiach kobieta tuż przed porodem wymieniała swoje ulubione danie, by następnie jeść je przez 4 tygodnie w dowolnych ilościach, wracając do sylwetki sprzed ciąży. Współczesna dieta jest nieco zmodyfikowana. Wybiera się trzy produkty: białkowy (jajko lub mięso), jakieś warzywo (oprócz ziemniaków) oraz owoc i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła