Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Pomysły na lekkie, wiosenne przekąski bez mięsa
- Gorgonzola - włoski ser pleśniowy
- Najczęstsze pytania o CBD
- Kuchnia halal
- Przegląd tureckich deserów
- Olej lniany tłoczony na zimno - właściwości i wartości odżywcze
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Ryż z warzywami i sosem sojowym
Ryż opłucz pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj... - Stek z rostbefu z grilla
Z mięsa wytnij steki. Każdy delikatnie ponakłuwaj widelcem, następnie... - Ciasto ucierane z kruszonką i malinami
150 g mąki pszennej przesiej do miski. Następnie dodaj 100 g miękkiego... - Omlet ze szpinakiem i boczkiem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, ser żółty oraz śmietanę. Dopraw do... - Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Słodzik nie dostarcza kalorii, ale może szkodzić zdrowiu. Żywność typu "light" to najczęściej żywność, w której cukier pod postacią sacharozy, został zastąpiony sztucznymi środkami słodzącymi, do których zalicza się słodziki. I chociaż nie dostarczają one kalorii, a zapewniają uczucie słodkości, tak samo jak cukier, to mogą wpływać na nasze zdrowie. Aspartam, acesulfam, ksylitol, mannitol i inne, to nazwy stosowanych w przemyśle słodzików. Istnieją jednak dowody, że niektóre z nich są szkodliwe dla zdrowia. Dlatego tuż przed zakupem żywności "light" lepiej zastanowić się na czym nam bardziej zależy.
OSTATNIO NA FORUM
Dietetyk w Łodzi »aga.anna.kownacka Ja Polecam gabinet Projekt Zdrowie, chodziłam do tego Łódź Widzew na...
LOSOWA DIETA
Dieta dr Johanny BudwigZałożenia diety dr Johanny Budwig: Twórcą tej diety prozdrowotnej jest dr Johanna Budwig - biochemik z Niemiec. Jej odkrycia (badania nad kwasami tłuszczowymi omega-3 i olejem lnianym) znalazły zastosowanie min. w leczeniu takich chorób jak: choroba Alzheimera , nowotwory, miażdżyca, alergia, dermatozy, depresja. Dieta dr Budwig bazuje na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła