Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ziemniaki po normandzku


11.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 2 dag  masła
  • cebula
  • por
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 szklanka  mleka
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i por drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, dodać do smażącej cebuli i cały czas trzymać na ogniu, cały czas mieszając.
  2. Zalać ziemniaki gorącym mlekiem zmieszanym z bulionem, przyprawić solą, pieprzem, a następnie gotować na bardzo małym ogniu, aż płyn odparuje. Podawać jako samodzielne danie lub z surówką z kapusty kiszonej oraz sadzonym jajkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE