Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Ziemniaki po normandzku


11.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 2 dag  masła
  • cebula
  • por
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 szklanka  mleka
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i por drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, dodać do smażącej cebuli i cały czas trzymać na ogniu, cały czas mieszając.
  2. Zalać ziemniaki gorącym mlekiem zmieszanym z bulionem, przyprawić solą, pieprzem, a następnie gotować na bardzo małym ogniu, aż płyn odparuje. Podawać jako samodzielne danie lub z surówką z kapusty kiszonej oraz sadzonym jajkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE