Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Marokańska zupa gulaszowa


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  wołowiny lub baraniny bez kości
  • 20 dag  grochu
  • 20 dag  soczewicy
  • 2-4 szklanki  bulionu
  • 2 łyżki  oleju
  • jajo
  • 1 łyżka  mąki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Groch i soczewicę namoczyć dzień przed przygotowywaniem zupy. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać groch i soczewicę.
  2. Dusić razem 20 min., a następnie zalać bulionem i dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Mąkę wymieszać z jajem na gładką masę i wlać do zupy cienkim strumyczkiem, zagotować, zakwasić sokiem z cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE