Dzisiaj jest: Sobota, 21.09.2019 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Marokańska zupa gulaszowa


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  wołowiny lub baraniny bez kości
  • 20 dag  grochu
  • 20 dag  soczewicy
  • 2-4 szklanki  bulionu
  • 2 łyżki  oleju
  • jajo
  • 1 łyżka  mąki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Groch i soczewicę namoczyć dzień przed przygotowywaniem zupy. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać groch i soczewicę.
  2. Dusić razem 20 min., a następnie zalać bulionem i dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Mąkę wymieszać z jajem na gładką masę i wlać do zupy cienkim strumyczkiem, zagotować, zakwasić sokiem z cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE