Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Czeskie knedle


26.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  mąki krupczatki
  • 3 sztuki małe bułeczki
  • jajo
  • sól
  • pół szklanki wody
  • 2 łyżki  tłuszczu

Sposób przyrządzania:

  1. Czerstwe bułeczki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na tłuszczu i odstawiamy do ostygnięcia. Z mąki, wody (zamiast zwykłej wody można użyć gazowanej wody mineralnej) i jaja przygotowujemy ciasto, dobrzeje wyrabiamy, dodajemy pokrojoną bułkę i ponownie zagniatamy.
  2. Zostawiamy na godzinę, następnie formujemy podłużny wałek, który wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 20 min. Ugotowane ciasto kroimy w plastry. Podajemy z sosem pomidorowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE