Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2019 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Czeskie knedle


26.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  mąki krupczatki
  • 3 sztuki małe bułeczki
  • jajo
  • sól
  • pół szklanki wody
  • 2 łyżki  tłuszczu

Sposób przyrządzania:

  1. Czerstwe bułeczki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na tłuszczu i odstawiamy do ostygnięcia. Z mąki, wody (zamiast zwykłej wody można użyć gazowanej wody mineralnej) i jaja przygotowujemy ciasto, dobrzeje wyrabiamy, dodajemy pokrojoną bułkę i ponownie zagniatamy.
  2. Zostawiamy na godzinę, następnie formujemy podłużny wałek, który wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 20 min. Ugotowane ciasto kroimy w plastry. Podajemy z sosem pomidorowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE