Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g sznycli z indyka
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 4 sztuki mango
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól
- pieprz
- patyczki do szaszłyków
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Jogurt wymieszaj w misce z drobno posiekanym czosnkiem, miodem oraz papryką. Tak przygotowaną marynatą zalej mięso, wymieszaj i odstaw na 2 godziny o lodówki.
- Mango obierz ze skórki, a miąższ pokrój w kostkę. Mięso odsącz z marynaty.
- Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian mięso i mango. Tak przygotowane szaszłyki grilluj po 5 minut z każdej strony.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka