Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kolorowa sałatka z makaronem


21.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu muszelki
  • 1 sztuka mała puszka groszku
  • 1 sztuka mała puszka kukurydzy
  • 1 sztuka pomidor
  • 200 g  wędzonego kurczaka
  • 1 sztuka mała czerwona cebula
    Sos
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidor i kurczaka pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz z zalewy.
  2. Sos: Majonez wymieszaj z jogurtem. Dopraw do smaku i ponownie wymieszaj.
  3. Makaron wsyp do miski. Dodaj cebulę, pomidor, kurczaka, kukurydzę oraz groszek. Polej sosem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE