Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z selerem i szynką


30.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z selerem i szynką jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  seler konserwowy
    słoik
  • 200 g  szynka konserwowa
  • 5 sztuk  ogórki konserwowe
  • 1 puszka  kukurydza
  • 200 g  ser żółty
    w kawałku
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 3 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Seler odsącz na sicie, przepłucz zimną wodą. Następnie odciśnij z nadmiaru wody i pokrój w mniejsze kawałki.
  2. Ser żółty pokrój razem z szynką w kostkę. Ogórek obierz ze skórki i razem z ogórkami konserwowymi pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miseczki. Dodaj majonez, dopraw do smaku i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE