Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z selerem i szynką


30.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z selerem i szynką jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  seler konserwowy
    słoik
  • 200 g  szynka konserwowa
  • 5 sztuk  ogórki konserwowe
  • 1 puszka  kukurydza
  • 200 g  ser żółty
    w kawałku
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 3 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Seler odsącz na sicie, przepłucz zimną wodą. Następnie odciśnij z nadmiaru wody i pokrój w mniejsze kawałki.
  2. Ser żółty pokrój razem z szynką w kostkę. Ogórek obierz ze skórki i razem z ogórkami konserwowymi pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miseczki. Dodaj majonez, dopraw do smaku i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE