Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g mrożonego groszku
- 1 sztuka duży ogórek
- 1 pęczek rukoli
- 1 sztuka mała sałata lodowa
- 400 g fileta z łososia
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki
- sól
- pieprz
- 10 ml gęstej śmietany
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 łyżki soku z limonki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę lodową, rukolę oraz ogórek umyj, osusz. Ogórek razem ze skórką pokrój w cienkie plastry. Liście sałaty pokrój w cienkie paski.
- Groszek gotuj przez 3 minuty w 2 szklankach osolonego wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz.
- Fileta pokrój w kostkę. Smaż na oleju na złoty kolor. Zdejmij z patelni, oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
- Musztardę wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.
- Warzywa włóż do salaterki, wymieszaj. Polej sosem. Na sałatce ułóż kawałki łososia. Podawaj z białym pieczywem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis