Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Zielona sałatka z łososiem


29.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  mrożonego groszku
  • 1 sztuka duży ogórek
  • 1 pęczek  rukoli
  • 1 sztuka mała sałata lodowa
  • 400 g  fileta z łososia
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki  
  • sól
  • pieprz
  • 10 ml  gęstej śmietany
  • 2 łyżki  musztardy Dijon
  • 2 łyżki  soku z limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę lodową, rukolę oraz ogórek umyj, osusz. Ogórek razem ze skórką pokrój w cienkie plastry. Liście sałaty pokrój w cienkie paski.
  2. Groszek gotuj przez 3 minuty w 2 szklankach osolonego wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz.
  3. Fileta pokrój w kostkę. Smaż na oleju na złoty kolor. Zdejmij z patelni, oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
  4. Musztardę wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.
  5. Warzywa włóż do salaterki, wymieszaj. Polej sosem. Na sałatce ułóż kawałki łososia. Podawaj z białym pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE