Dzisiaj jest: Piątek, 26.04.2024 Imieniny: Marii i Marcelego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zielona sałatka z łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  mrożonego groszku
  • 1 sztuka duży ogórek
  • 1 pęczek  rukoli
  • 1 sztuka mała sałata lodowa
  • 400 g  fileta z łososia
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki  
  • sól
  • pieprz
  • 10 ml  gęstej śmietany
  • 2 łyżki  musztardy Dijon
  • 2 łyżki  soku z limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę lodową, rukolę oraz ogórek umyj, osusz. Ogórek razem ze skórką pokrój w cienkie plastry. Liście sałaty pokrój w cienkie paski.
  2. Groszek gotuj przez 3 minuty w 2 szklankach osolonego wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz.
  3. Fileta pokrój w kostkę. Smaż na oleju na złoty kolor. Zdejmij z patelni, oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
  4. Musztardę wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.
  5. Warzywa włóż do salaterki, wymieszaj. Polej sosem. Na sałatce ułóż kawałki łososia. Podawaj z białym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE