Dzisiaj jest: Piątek, 24.05.2019 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5844

Wołowina w sosie balsamicznym


11.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  polędwicy wołowej lub ligawy
  • 4 łyżki  musztardy Dijon
  • 5 łyżek  octu balsamicznego
  • 2 łyżki  miodu
  • 3 łyżki  masła
  • 5 łyżek  oleju
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 50 dag  brukselki
  • 2 łyżki  masła
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie kotleciki. W misce wymieszaj musztardę z 2 łyżkami oleju i natrzyj tą mieszanką mięso. Następnie przykryj i odstaw na 3 godziny do lodówki.
  2. Kotlety usmaż na rozgrzanym z dodatkiem masła oleju. Następnie zdejmij mięso na talerz i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  3. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu polędwicy dodaj ocet i miód. Dopraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj. Do tak powstałego sosu włóż kotlety, podgrzej.
  4. Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Podawaj ją z kotlecikami, polaną sosem z rozpuszczonego masła wymieszanego z bułką tartą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE