Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Wołowina w sosie balsamicznym


11.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  polędwicy wołowej lub ligawy
  • 4 łyżki  musztardy Dijon
  • 5 łyżek  octu balsamicznego
  • 2 łyżki  miodu
  • 3 łyżki  masła
  • 5 łyżek  oleju
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 50 dag  brukselki
  • 2 łyżki  masła
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie kotleciki. W misce wymieszaj musztardę z 2 łyżkami oleju i natrzyj tą mieszanką mięso. Następnie przykryj i odstaw na 3 godziny do lodówki.
  2. Kotlety usmaż na rozgrzanym z dodatkiem masła oleju. Następnie zdejmij mięso na talerz i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  3. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu polędwicy dodaj ocet i miód. Dopraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj. Do tak powstałego sosu włóż kotlety, podgrzej.
  4. Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Podawaj ją z kotlecikami, polaną sosem z rozpuszczonego masła wymieszanego z bułką tartą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE