Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zapiekanka z wędzonym łososiem


01.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gotową zapiekankę z wędzonym łososiem przed podaniem warto posypać posiekanym koperkiem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  łosoś
    wędzone brzuszki
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
    mała
  • 1 puszka  pomidory
    w kawałkach
  • 300 g  groszek zielony
    mrożony
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • tłuszcz
    do formy
  • 3 sztuki  jajka
  • 5 łyżek  mleko
  • 2 łyżki  ser parmezan
    starty
  • 30 g  masło
  • 1 pęczek  szczypiorek

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój w mniejsze kawałki i oczyść z ości. Kukurydzę i pomidory osącz z zalewy. Groszek gotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie, po czym odcedź.
  2. Natkę pietruszki opłucz, osusz i posiekaj. W misce wymieszaj groszek, kukurydzę i natkę pietruszki.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Na dnie ułóż kawałki łososia i przykryj pomidorami. Wierzch posyp groszkiem i kukurydzą.
  4. Jajka roztrzep widelcem z mlekiem i dopraw do smaku pieprzem. Uzyskaną mieszanką polej zapiekankę. Wierzch posyp startym serem i ułóż podzielone na płatki masło. Zapiekankę piecz 15 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE