Dzisiaj jest: Piątek, 26.04.2024 Imieniny: Marii i Marcelego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mini tortilla


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 50 g  chorizo
  • 4 sztuki jajka
  • 1/2 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • sól
  • chili
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane i umyte ziemniaki pokrój w talarki i wrzuć na rozgrzaną oliwę, lekko oprósz solą. Zdejmij z patelni, kiedy nabiorą złotego koloru.
  2. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na tłuszczu od smażenia ziemniaków.
  3. Chorizo pokrój w wąskie paski.
  4. W misce roztrzep jajka z odrobiną soli i czosnkiem. Dodaj podsmażone ziemniaki, chorizo, cebulę, wymieszaj.
  5. Tortownicę posmaruj oliwą i wlej do niej masę jajeczną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekaj około 15 minut, aż wierzch się zetnie i nabierze złocistego koloru. Oprósz delikatnie chili.
  6. Wyjmij z tortownicy i pokrój na trójkąty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE