Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Mini tortilla


03.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 50 g  chorizo
  • 4 sztuki jajka
  • 1/2 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • sól
  • chili
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane i umyte ziemniaki pokrój w talarki i wrzuć na rozgrzaną oliwę, lekko oprósz solą. Zdejmij z patelni, kiedy nabiorą złotego koloru.
  2. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na tłuszczu od smażenia ziemniaków.
  3. Chorizo pokrój w wąskie paski.
  4. W misce roztrzep jajka z odrobiną soli i czosnkiem. Dodaj podsmażone ziemniaki, chorizo, cebulę, wymieszaj.
  5. Tortownicę posmaruj oliwą i wlej do niej masę jajeczną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekaj około 15 minut, aż wierzch się zetnie i nabierze złocistego koloru. Oprósz delikatnie chili.
  6. Wyjmij z tortownicy i pokrój na trójkąty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

ewelinka81

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE