Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Mini tortilla


03.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 50 g  chorizo
  • 4 sztuki jajka
  • 1/2 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • sól
  • chili
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane i umyte ziemniaki pokrój w talarki i wrzuć na rozgrzaną oliwę, lekko oprósz solą. Zdejmij z patelni, kiedy nabiorą złotego koloru.
  2. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na tłuszczu od smażenia ziemniaków.
  3. Chorizo pokrój w wąskie paski.
  4. W misce roztrzep jajka z odrobiną soli i czosnkiem. Dodaj podsmażone ziemniaki, chorizo, cebulę, wymieszaj.
  5. Tortownicę posmaruj oliwą i wlej do niej masę jajeczną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekaj około 15 minut, aż wierzch się zetnie i nabierze złocistego koloru. Oprósz delikatnie chili.
  6. Wyjmij z tortownicy i pokrój na trójkąty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

ewelinka81

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE