Dzisiaj jest: Czwartek, 22.11.2018 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Mini tortilla


03.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 50 g  chorizo
  • 4 sztuki jajka
  • 1/2 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • sól
  • chili
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane i umyte ziemniaki pokrój w talarki i wrzuć na rozgrzaną oliwę, lekko oprósz solą. Zdejmij z patelni, kiedy nabiorą złotego koloru.
  2. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na tłuszczu od smażenia ziemniaków.
  3. Chorizo pokrój w wąskie paski.
  4. W misce roztrzep jajka z odrobiną soli i czosnkiem. Dodaj podsmażone ziemniaki, chorizo, cebulę, wymieszaj.
  5. Tortownicę posmaruj oliwą i wlej do niej masę jajeczną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekaj około 15 minut, aż wierzch się zetnie i nabierze złocistego koloru. Oprósz delikatnie chili.
  6. Wyjmij z tortownicy i pokrój na trójkąty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

ewelinka81

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE